SKIATOS

Skijatos pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi i nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora. Ostrvo je površine od samo 48km2 i ima 66 fantastičnih plaža. Skijatos je najpoznatije ostrvo severnih Sporada, a ovoj grupaciji pripadaju još i Skopelos i Alonisos. Sa tipičnom je sredozemnom klimom i najvećim brojem plaža po kvadratnom kilometru. Obala ostrva nije mnogo razuđena, brdovita je, naročito u severnom delu, dok je jug najpitomiji.


Ljudi se za Skiatos uglavnom i opredeljuju zbog lepote raskošnih plaža, što onih lako dostupnih tako i onih zavučenih u uvalama, do kojih se može doći jedino autom i skuterom. Ako ne dođete svojim kolima, obavezno iznajmite neko prevozno sredstvo da biste mogli da istražujete ostrvo koje, iako malo, ima dosta toga da ponudi, od kulturnih znamenitosti, do interesantnih crkvica i manastira.
Jedna od najlepših plaža u Grčkoj, čuvena plaža Kukunaries, koja je proglašena i jednom od 5 najlepših plaža sveta, nalazi se upravo na Skijatosu. Ova peščana plaza sa bujnom borovom šumom jedinstvena je po svojoj lepoti. I ostale plaže, Megali Ammos, Kanapitsa, Trulos, Ahladia, Banana, Vromolimnos, Lalaria, jedinstvene su po svojoj lepoti i bujnoj vegetaciji.

AUTOBUSOM i AVIONOM

AVIONOM


0 komentara:

Постави коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More